CBS: Arbeidsongevallen vooral in landbouw, horeca en bouw

Vrijdag 13 november 2015 15:30

Werknemers in de landbouw, horeca of bouwnijverheid lopen meer kans een arbeidsongeval te krijgen dan werknemers in andere sectoren. In 2014 liepen 6 7 van de 100 werknemers er letsel op door een ongeval. Dat is twee keer zoveel als gemiddeld in alle sectoren (3,4 procent), meldt CBS.

Horeca: vooral veel ongevallen zonder verzuim

Niet elk ongeval leidt tot verzuim. De helft van de werknemers die ermee te maken krijgen is de volgende dag weer aan de slag. Vooral in de horeca komt het vaak voor dat werknemers niet verzuimen na een ongeluk. Het gaat dan bijvoorbeeld om koks, keukenhulpen en kelners die zich gesneden, gestoten of verbrand hebben.

Hoewel de kans op een arbeidsongeval in de horeca aanzienlijk groter is dan in de meeste andere bedrijfstakken, scheelt het percentage werknemers dat verzuimt na een ongeval weinig met het gemiddelde over alle bedrijfstakken. In de landbouw en bouwnijverheid is dat percentage wel bovengemiddeld.

Werknemers met een arbeidsongeval, 2014

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *